| Beeldhouwvakantie

Beeldhouwvakantie


Beeldhouwvakantie in Tsjechië.

met beeldend kunstenaar Erik Nieuwenkampbeeldhouwvakantie 1

20 juni – 27 juni 2021  

 

Staan beeldhouwen aan de oever van het riviertje dat door Kutna Hora stroomt (de stad is door de UNESCO uitgeroepen tot ‘wereld cultureel erfgoed’) is niet alleen romantiek, maar natuurlijk ook zeer inspirerend.beeldhouwvakantie 2 De week die start op zondagmiddag en een week later eindigt, is een combinatie van beeldhouwen, vakantie, kunst, cultuur, ontspanning en lekker eten.

Begeleiding;

Omdat iedere deelnemer (+/- 10) persoonlijk wordt begeleid kan zowel de beginnende als de gevorderde beeldhouwer op eigen niveau werken. Erik zal bij de begeleiding aandacht schenken aan zowel materiaalgebruik en techniek als aan de ‘eigen’ vormgeving, daarbij is plezier in het werken het belangrijkste uitgangspunt.

beeldhouwvakantie 4 beeldhouwvakantie 3
Activiteit ;

We starten de dag met een gezamenlijk ontbijt. Daarna begeleidt Erik jullie
’s ochtends bij het beeldhouwen (aan de rivier). Na de lunch in de stad of bij het pension kun je mee met de geplande excursies in de omgeving, of als je zelf liever wilt doorgaan met beeldhouwen, kan dat ook.

‘s Avonds genieten we in een van de vele restaurants van de gevarieerde Tsjechische keuken. Op woensdag staat een dag Praag gepland. Onze gids laat ons kennismaken met het ‘onbekende’ Praag.

beeldhouwvakantie 5

Locatie;

We verblijven in pension ‘Art-Kutna Hora’. Het pension (in het bezit van een Nederlander) heeft een gezellige en familiaire sfeer en is voorzien van alle faciliteiten voor een beeldhouwvakantie. Het heeft een ruime tuin met diverse terrasjes. Bovendien is er een bar voor de gezellige uurtjes. We hebben de beschikking over 2 en 3- persoonskamers met badkamer en toilet.

Het aantal bedden is 18. Dat wil zeggen dat ook niet-beeldhouwers (partners) zich kunnen inschrijven. Ze zullen zich ’s morgens best zelf (in de omgeving) kunnen vermaken.

Kosten;

De kosten van de beeldhouwweek zijn € 690,-   p.p. (niet-beeldhouwer  € 640,- p.p.)
Toeslag op een privé kamer (indien beschikbaar) is € 100,-beeldhouwvakantie 6

Inbegrepen;

Logies ‘Art Kutna Hora’
Ontbijt in het pension
Lunch in Kutna Hora of in het pension
Diner in Kutna Hora (vegetarisch bij boeking opgeven)
Excursies (uitgezonderd eventuele toegangsprijzen)

Toegang Muziekavond Bluescafé
Van 9.00 tot 13.00 uur begeleiding bij het beeldhouwen.

20 en 21 juni zijn er de ‘middeleeuwse zilverfeesten’

Niet inbegrepen;

Heen- en terugreis
Steen (je kunt ter plekke kiezen uit het aanbod)
Gereedschap (is beperkt aanwezig)
Kosten excursies ( Praag + € 50.–)

Opmerking;

Direct aansluitend op de beeldhouwweek organiseert  John Ligtenberg (info@johnligtenberg.com) , zwager van Erik, een schildersweek volgens het zelfde concept. Dus wie 2 weken wil en er is nog plek, het kan….

Aanmelding en voorwaarden

Nadat je te kennen hebt gegeven dat je belangstelling hebt voor de beeldhouwweek, vragen wij je ter bevestiging binnen 14 dagen een aanbetaling te doen van € 200,-  op bankrekening nr. NL04RABO0315421479 t.n.v. H.J.A. Nieuwenkamp. Na ontvangst van je aanbetaling is je boeking definitief.

Hierna kun je het resterende bedrag  overmaken uiterlijk 4 weken voor de beeldhouwvakantie. Heb je een privékamer gereserveerd (en is toegezegd) dan betaal je hierbij  ook de toeslag van € 100,-.

De beeldhouwweek kan tot 4 weken voor startdatum  kosteloos geannuleerd worden. Daarna kunnen we je aanbetaling helaas niet terugbetalen i.v.m. de gereserveerde kamer.

Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor de beeldhouwweek te annuleren. In dat geval worden de betalingen direct terugbetaald.

Ook in het bijzondere geval dat wij door onvoorziene omstandigheden de beeldhouwweek moeten afzeggen wordt onze aansprakelijkheid beperkt tot het terugbetalen van reeds aan ons overgemaakte bedragen.

De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan of verlies/diefstal van persoonlijke eigendommen of letsel van deelnemers tijdens of op weg naar uw verblijf.

Wij raden je aan een reisverzekering af te sluiten.

Je kunt bij aanmelding aangeven of je vegetarisch eet en of graag een privé kamer wilt. . Ook kun je van ons een routebeschrijving ontvangen. Wij kunnen voor je bemiddelen als je samen wilt reizen.

Wil je deelnemen aan de beeldhouwweek of wil je nadere informatie, mail of bel dan even.

Erik Nieuwenkamp

erik@nieuwenkamp.info

06-12095926

Naar boven